بیمه اتومبیل

بیمه اتومبیل

بیمه نامه بدنه اتومبیل

بیمه بدنه از جمله بیمه‌هایی است که برای جبران خسارت‌های وارده به اتومبیل خود می‌توانید از آن استفاده کنید؛ این بیمه اجباری نیست اما به دلیل خدماتی که ارائه می‌دهد موجب محبوبیت بسیار در میان رانندگان شده است.
این روزها به دلیل بالا بودن هزینه قطعات خودرو، در صورتی که حادثه‌ای برای هر یک از اجزای اتومبیل صورت بگیرد افراد مجبور هستند هزینه بالایی را متحمل شوند؛ بیمه بدنه با پوشش ها و مزایای خوبی که دارد به تمامی صاحبان خودرو این امکان را می‌دهد که در صورت وقوع حادثه، خسارات وارده را تامین کنند.

خدماتی که این بیمه ارائه می‌دهد موجب شده تا حد زیادی در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود؛ تمامی این موارد بیمه بدنه را به یک بیمه محبوب در میان دارندگان خودرو تبدیل کرده است. این بیمه شامل جبران خساراتی است که در اثر حوادثی مانند سرقت، آتش‌سوزی، تصادف و... برای اتومبیل رخ می‌دهد که این موارد جزء پوشش‌های اصلی این بیمه می‌باشد.

  • سرقت: به عنوان مثال در صورتی که اتومبیل شما مورد سرقت قرار گیرد و از زمان سرقت حداقل 2 ماه گذشته باشد، در این صورت بیمه خسارتی که شما متحمل شده‌اید را پرداخت می‌کند. اما توجه کنید که سرقت در بخش پوشش‌های اصلی به معنای سرقت کلی خودرو به همراه کلیه قطعات آن می‌باشد. هنگامی که خودرو مورد سرقت قرار گرفت، بیمه‌گذار موظف است برای تشکیل پرونده با همراه داشتن مدارک خودرو و گزارش پلیس به شعب بیمه مراجعه کند.
  • آتش‌سوزی: این پوشش علاوه بر این که خودرو شما را در برابر آتش‌سوزی بیمه می‌کند، موارد دیگری مانند صاعقه و انفجار را هم تحت پوشش خود قرار می‌دهد.
  • تصادف: به طور کلی هرگونه تصادف با خودرو دیگر، واژگونی، سقوط و برخورد با اجسام با اجسام ثابت جزء پوشش‌های بیمه می‌باشد.

شرکت‌های بیمه یک سری پوشش‌های تکمیلی یا فرعی هم برای مشتریان خود در نظر می‌گیرند که با استفاده از آن امکان جبران خسارت برای صاحبان خودرو در تمامی شرایط فراهم خواهد شد. برای دریافت این پوشش‌ها با پرداخت حق بیمه اضافی می‌توانید از این مزایا بهره‌مند شوید. پوشش‌های تکمیلی عبارت‌اند از:

  • شکستن شیشه: در صورت شکسته شدن شیشه خودرو، شرکت بیمه خسارت وارده را جبران خواهد کرد. به عنوان مثال در فصل زمستان به دلیل اختلاف دمایی که داخل خودرو با هوای بیرون دارد امکان شکستن شیشه‌ها وجود دارد در این صورت بیمه خسارت وارده را برای شما جبران خواهد کرد.
  • بلایای طبیعی: با این پوشش، خودرو خود را در برابر حوادثی مانند زلزله، آتش‌فشان، سیل و... بیمه می‌کنید.
  • سرقت درجا: سرقت درجا به معنای دزدیده شدن قطعات و لوازم خودرو می‌باشد، به صورتی که کل خودرو سرقت نشود. به عنوان مثال اگر سیستم صوتی خودرو دزیده شود با داشتن بیمه بدنه امکان جبران خسارت برای شما وجود خواهد داشت. در موارد دیگر سرقت خودرو و پیدا شدن آن بعد از چند روز به طوری که قطعات داخل ماشین باز شده باشد، صاحب خودرو باید با به همراه داشتن گزارش پلیس و مدارک شناسایی بیمه بدنه به شعب بیمه معلم مراجعه کند تا تشکیل پرونده خسارت، صورت گیرد.
    خساراتی که به قطعات خودرو وارد می‌شود تنها یک بار قابل پرداخت است و تنها در صورتی خسارت قطعات و لوازم خودرو بیشتر از یک بار پرداخت می‌شود که این مسئله مورد پذیرش شرکت بیمه قرار گرفته باشد و با دریافت حق بیمه مجدد، قطعات خودرو را مورد پوشش قرار می‌دهند.
  • مواد شیمیایی: در صورتی که طی یک شرایط خاص به خودرو شما رنگ، اسید، مواد شیمیایی پاشیده شد، بیمه بدنه خسارت وارده را جبران خواهد کرد.
  • ایاب و ذهاب: در صورتی که خودرو شما بر اثر حوادث فوق دچار خسارت شد و تحت پوشش بیمه قرار داشت؛ در صورتی که خودرو شما امکان حرکت و یا جابه‌جایی نداشت، که در آن صورت شما به ناچار نتوانستید از وسیله نقلیه خود استفاده کنید؛ بیمه‌گذار با داشتن این پوشش، می‌تواند از بیمه مبلغی را تحت عنوان هزینه ایاب‌وذهاب دریافت کند. شرکت بیمه با پرداخت هزینه ایابوذهاب به بیمه‌گذار در مدت زمان محدودی به آن‌ها کمک می‌کند تا این هزینه را پرداخت کنید.
  • نوسانات قیمت: هنگام تهیه بیمه بدنه، قیمت خودرو در بیمه‌نامه ذکر خواهد شد؛ مسئله‌ای که امروزه وجود دارد این است که نوسانات قیمت در حوزه خودرو، موجب بالا رفتن هزینه تعمیرات خواهد شد. درواقع در صورت بروز حادثه، هزینه‌ای که بیمه بابت خسارت به شما پرداخت می‌کند مطابق مبلغی است که در ابتدا داخل بیمه نامه ثبت شده است؛ برای جلوگیری از این اتفاق، در صورتی که نوسانات قیمت اتفاق افتاد، می‌توانید افزایش سرمایه انجام دهید یعنی با مراجعه به مراکزی که بیمه خود را تهیه کرده‌اید الحاقیه افزایش سرمایه تهیه کنید تا در صورت بروز حادثه درصد پوشش را افزایش دهید.

همانطور که گفته شد بیمه بدنه خسارات ناشی از حوادث مختلف را تحت پوشش قرار می‌دهد، اما یک سری خسارات وجود دارد که بیمه آن‌ها را ارائه نمی‌دهد؛ بنابراین در صورتی که این موارد رخ بدهد، شرکت‌های بیمه امکان ارائه خدمات به مشتریان خود را نخواهند داشت. خساراتی که تحت پوشش بیمه بدنه قرار نمیگیرند عبارت‌اند از:

  • خساراتی که در اثر سیل، زلزله و آتش‌فشان به وجود می‌آید.
  • خساراتی که بر اثر کشیده شدن اشیا تیز موجب صدمه دیدن اجزای خودرو می‌شود؛ به عنوان مثال کشیده شدن میخ به بدنه خودرو.
  • مواردی مانند حمل مواد منفجره، اسیدی، موادی که به سرعت موجب آتش‌سوزی می‌شود و... که نتیجه آن بروز حادثه و خسارت می‌شود، این موارد جزو پوشش بیمه بدنه نمی‌باشد.
  • مواردی مانند مسابقات اتومبیل رانی یا آزمایش سرعت هم جزو مواردی است که خسارات وارده را بیمه بدنه تحت پوشش خود قرار نمی‌دهد.
  • در صورتی که هنگام وقوع حادثه، خسارت دیگری نیز رخ دهد این خسارت جزو پوشش‌های بیمه نخواهد بود. به عنوان مثال تصادف رانندگی رخ داده و در همین حین یکی از قطعات خودرو مورد سرقت قرار می‌گیرد، اینگونه خسارات را بیمه بدنه مورد پوشش قرار نمی‌دهد.

تمام این موارد در صورتی تحت پوشش بیمه بدنه قرار می‌گیرد که ابتدا با شرکت بیمه به توافق برسید و سپس موارد مذکور طی یک الحاقیه در بیمه‌نامه ثبت شود.
خسارت‌هایی که شرکت‌های بیمه تعهدی نسبت به جبران آن ندارند این خسارات شامل:

  • خسارت‌هایی که در اثر انفجارهای هسته ای رخ می‌دهد.
  • در صورت وقوع جنگ، شورش، اعتصاب و تهاجم خساراتی که طی این حوادث رخ می‌دهد تحت پوشش بیمه نخواهد بود.
  • خسارت هایی که بیمه‌گذار به عمد بر خودرو خود وارد می‌کند؛ به عنوان مثال فردی به عمد شیشه خودرو خود را بشکند، در این صورت بیمه هیچ مسئولیتی در قبال این خسارات ندارد.
  • در مواردی که بیمه‌گذار به دلایل غیرقانونی تحت تعقیب مقامات انتظامی قرار بگیرد؛ خساراتی که حین تعقیب و گریز برای خودرو رخ دهد شامل پوشش‌های بیمه بدنه نمی‌باشد.
  • بیمه بدنه تنها شامل افرادی است که دارای گواهینامه رانندگی هستند؛ به همین دلیل افرادی که در حین رانندگی، گواهینامه نداشته باشند یا به هر دلیلی گواهینامه این افراد باطل شده باشد و همچنین افرادی که طبق مقررات راهنمایی و رانندگی گواهینامه لازم برای رانندگی موضوع بیمه متناسب نباشد _ یعنی اگر فردی دارای گواهینامه پایه یک باشد و با ماشین سواری دچار حادثه شود _ در این صورت طبق مقررات، شامل موضوع بیمه نمی‌باشد.
  • خساراتی که در اثر حمل بار بیش از حد مجاز وارد شود. به عنوان مثال اگر با وسیله نقلیه خود وسایل سنگین و بیش از حد ظرفیت خودرو جابه‌جا کنید و در حین انجام این کار خسارتی به خودرو وارد شود، مشمول پوشش‌های بیمه نخواهد بود.
  • در صورتی که وسیله نقلیه دیگری را بکسل کنید و دچار حادثه و خسارت شوید؛ مگراین که در موضوع بیمه این مسئله ذکر شده باشد و از نظر شرکت بیمه به این کار مجاز باشید. البته دقت کنید که در حین انجام این کار باید اصول و مقررات ایمنی رعایت شود.
  • اگر برای خودرو حادثه ای رخ دهد و گزارش این تصادف به دلیل مصرف مشروبات الکلی، استعمال مواد مخدر یا روانگردان توسط راننده باشد، در این صورت بیمه هیچ مسئولیتی در قبال خسارت ندارد.
  • خساراتی که به کلیه دستگاه‌های الکترونیکی خودرو در اثر نقص فنی و خرابی وارد شود. به عنوان مثال دستگاه پخش خودرو به دلایلی خراب شود.
صدور بیمه نامه بدنه

مدارک لازم برای صدور بیمه‌نامه:

  1. تکمیل فرم پیشنهاد بیمه نامه
  2. دریافت بیمه نامه منقضی شده سال قبل (در صورت وجود)
  3. تصویر کارت یا سند خودرو ( یا وکالتنامه قطعی یا تعویض پلاک)
  4. تکمیل فرم گزارش بازدید اولیه
  5. تهیه عکس از خودرو

دریافت موارد ذیل در قراردادها:

  1. معرفی نامه یا کارت پرسنلی یا فیش حقوقی
  2. رونوشت سند یا کارت خودرو یا وکالت نامه به نام معرفی شده
دریافت خسارت بیمه نامه بدنه

الف) ايراد خسارت در حوادث و تصادفات

          *با گزارش مقامات انتظامي

مدارك مورد نياز جهت دريافت خسارت با گزارش مقامات انتظامي عبارتند از:

  1. اصل و كپي بيمه‌نامه بدنه و شخص ثالث خودرو
  2. اصل و كپي گواهينامه راننده خودرو در هنگام حادثه
  3. اصل و كپي كارت و سند خودرو
  4. ارائه معرفينامه از شركتهاي ليزينگ در صورت خريد اقساطي خودرو
  5. اصل كروكي
  6. بازديد از مورد بيمه توسط کارشناس خسارت

در صورتي كه كروكي تنظيمي از نوع غير سازشي باشد، مي‌بايست علاوه بر مدارك فوق، برگ بازجويي طرفين حادثه به همراه ساير گزارشهاي تكميلي از قبيل گزارش نيروي انتظامي، گزارش كارشناس رسمي دادگستري و عند الزوم راي محاكم قضايي در مورد كروكي تنظيمي به شعبه پرداخت خسارت ارائه گردد.

 

          *بدون گزارش مقامات انتظامي

در صورت بروز حادثه و ايراد خسارت به بدنه خودرو، به شرط مقصر بودن راننده خودرو مورد بيمه، يا عدم وجود مقصر شناخته شده در حادثه، بيمه‌گذار مي‌تواند بدون ارائه گزارش مقامات انتظامي جهت دريافت خسارت براي يكبار در طول قرارداد و حداکثر تا سقف مجاز، به شعب اين شركت مراجعه نمايد.

سقف مجاز بیمه نامه های تحت قرار داد فرهنگیان تا سقف 50.000.000 ریال و دیگر بیمه نامه ها تاسقف 30.000.000 ریال می باشد

مدارك مورد نياز جهت دريافت خسارت عبارتند از:

  1. اصل و كپي بيمه‌نامه بدنه و شخص ثالث خودرو
  2. اصل و كپي گواهينامه راننده خودرو در هنگام حادثه
  3. اصل و كپي كارت و سند خودرو
  4. بازديد از مورد بيمه توسط کارشناس خسارت

ب) وقوع سرقت قطعات و لوازم خودرو

در صورت وقوع سرقت قطعات و لوازم خودرو، به شرط آنكه خودرو داراي پوشش سرقت در جاي لوازم باشد، سريعا موضوع را به نزديكترين پاسگاه يا كلانتري محل حادثه گزارش نموده و جهت دريافت خسارت به يكي از شعب پرداخت خسارت اين شركت مراجعه نماييد.

مدارك مورد نياز جهت دريافت خسارت عبارتند از:

  1. گزارش مقامات انتظامي
  2. اصل و كپي كارت و سند خودرو
  3. اصل و كپي بيمه‌نامه بدنه و شخص ثالث خودرو
  4. بازديد از مورد بيمه توسط کارشناس خسارت
  5. ارائه معرفينامه از شركت هاي ليزينگ در صورت خريد اقساطي خودرو

ج) وقوع سرقت كلي خودرو

بيمه‌گذار محترم، در صورت وقوع سرقت كلي خودرو، سريعا موضوع را به نزديكترين پاسگاه يا كلانتري محل حادثه گزارش نموده و ظرف حداكثر ۴۸ ساعت، جهت تشكيل پرونده به يكي از شعب پرداخت خسارت اين شركت مراجعه نماييد.

مدارك مورد نياز جهت تشكيل پرونده عبارتند از:

  1. اصل و کپي کارت و سند خودرو
  2. اصل و كپي بيمه‌نامه بدنه و شخص ثالث خودرو
طرح VIP بیمه‌ بدنه

  در طرحVIP  بیمه‌نامه بدنه، به دارندگان خودروهای با ارزش بیش از ده میلیارد ریال به جهت رفع دغدغه‌های ایشان در هنگام خسارت، خدمات ویژه‌ای ارائه گردیده‌ است. مدت زمان این طرح از تاریخ 1401/03/01 لغایت 1401/06/31 می‌باشد و بیمه‌نامه‌ خریداری شده در این مدت امکان دریافت خدمات اعلامی را به مدت یکسال خواهند داشت.

خدمات طرح VIP بیمه بدنه

عنوان

ضوابط ایاب و ذهاب اجرت
حمل خودروهای تصادفی در هر حادثه یکبار رایگان رایگان
انتقال سرنشین در هر حادثه یکبار در جاده‌ها رایگان رایگان
تعویض زاپاس و پنچرگیری تعویض زاپاس دوبار در مدت اشتراک/ پنچرگیری نامحدود رایگان رایگان
تامین سوخت(در شرایط عادی) هر دفعه حداکثر ده لیتر (هزینه سوخت بامشتری) رایگان به عهده مشتری
باطری کمکی نامحدود رایگان رایگان
باز کردن درب خودرو نامحدود رایگان رایگان

 

اشتراک امداد خودرو به صورت یکساله و رایگان، حداکثر 24 ساعت بعد از صدور بیمه‌نامه فعال خواهد شد و طی پیامک به اطلاع بیمه‌گذاران محترم خواهد رسید.

enlightenedبرای ثبت درخواست سرویس ایران خودرو می‌توانید به پاورقی وبسایت رجوع کرده و گزینه "طرح VIP بیمه بدنه" را انتخاب کنید.

بیمه نامه شخص ثالث اتومبیل

همه دارندگان وسـايل نقليه موتـوري زميني اعم از اشخـاص حقيقـي «دارندگان اتومبيل هاي شخصی» يا حقـوقي « اتومبيل هاي متعلق به شركت ها، ادارات دولتي و …» مسئول جبران خسـارات جانی و مالي هستند كه بر اثر حـوادث وسيله نقليه يا محمولات آنهـا به اشخاص ثالث وارد مي شود.

بيمه نامه شخص ثالث که به این منظور طراحی شده است، جنبه اجباري دارد و دارنده وسيله نقليه بايد مسئوليت خود را نزد يكي از شركت هاي بيمه واجد شرايط، بيمه کند.

در بيمه نامه حوادث (راننده مقصر حادثه) که امروزه جزئی از بیمه نامه شخص ثالث است، بيمه گر غرامت (فوت، نقص عضو) مربوط به راننده مقصر حادثه اتومبيل بيمه شده ( واژگوني، تصادفات و …) را که از محل بيمه نامه شخص ثالث قابل جبران نیست، حداكثر به میزان مبلغ مندرج در بيمه نامه، تحت پوشش قرار مي دهد.

صدور بیمه نامه شخص ثالث

مدارک مورد نیاز برای صدور:

  1. تکمیل فرم پیشنهاد بیمه نامه
  2. دریافت بیمه نامه منقضی شده سال قبل
  3. تصویر کارت یا سند خودرو
  4. استعلام بیمه نامه

 

دریافت موارد ذیل در قراردادها:

  1. معرفی نامه یا کارت پرسنلی یا فیش حقوقی
  2. رونوشت سند یا کارت خودرو یا وکالت نامه به نام معرفی شده
دریافت خسارت بیمه شخص ثالث

تصادف رانندگی منجر به خسارت جانی:

در این گونه حوادث كه منجر به مجروح شدن يا فوت كسي شده است، مقصر حادثه موظف است ظرف مدت پنج روز مراتب تصادف خود را با ارائه مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده به شرکت بیمه اعلام کند. چنانچه حادثه ای هم داراي خسارت مالی و  هم داراي خسارت جانی باشد، بیمه گر طی نامه ای کپی برابر با اصل مدارک موجود در پرونده را جهت تسویه خسارت مالی از مرجع قضائی درخواست و پس از تکمیل کردن مدارک لازم، نسبت به تسویه خسارت مالی اقدام و تا ارائه رای صادره از مراجع قضائی توسط مقصر یا زیان دیده، پرونده جانی در شعبه مربوطه مفتوح می کند.

 

ماده ۱۴ آیین نامه اجرائی قانون اصلاح قانون بیمه مسئولیت مدنی دارندگان وسیله نقلیه زمینی درمقابل اشخاص ثالث مدارک مورد نیاز تشکیل پرونده خسارت جانی (دیه) را بشرح ذیل تعیین کرده است:

  1. اصل یا تصویر مصدق گزارش کارشناس راهنمائی و رانندگی یا گزارش مقامات انتظامی یا نظریه کارشناس یا هیات کارشناسی منتخب مراجع قضائی.
  2. بیمه نامه شخص ثالث یا هر گونه مدارک دیگری که حاکی از بیمه وسیله نقلیه مسبب حادثه در زمان وقوع حادثه باشد.
  3. تصویر گواهینامه مسئول حادثه (مقصر) مگر اینکه مشخصات کامل گواهینامه رانندگی در گزارش کارشناس راهنمائی و رانندگی یا پلیس راه درج شده، یا اینکه راننده مسئول حادثه فاقد گواهینامه رانندگی متناسب با نوع وسیله نقلیه موجد حادثه باشد.
  4. مدارک شناسائی مصدوم یا متوفی (کارت ملی)
  5. تصویر خلاصه پرونده بالینی مصدوم یا متوفی درصورتیکه در یکی از مراکز درمانی بستری شده باشد.
  6. نظریه پزشکی قانونی.
  7. تصویر مدارک شناسائی وسیله مسبب حادثه در صورت وجود.
  8. ارائه مدارک مثبته دایر بر احرازسمت قانونی متقاضی از قبیل قیمومیت یا وکالت یا وصایت یا ولایت خاص حسب مورد.
  9. جواز دفن یا گواهی فوت با شناسنامه باطل شده متوفی.

      تبصره: پرداخت خسارت در حوادث منجر به فوت به ورثه متوفي، منوط به ارائه گواهی انحصار وراثت خواهد بود.

 

 تصادف رانندگی منجر به خسارت مالی:

با توجه به شرايط هر حادثه و زيان هاي وارده، بررسي و پرداخت خسارت خودرو در بخش مالی به چند دسته تقسيم مي شود:

 

الف) تصادف بدون كروكي 

در اين نوع تصادفات خسارت مالي وارده به وسيله نقليه زيان ديده می بایست حداکثر تا تعهدات مالی قانونی باشد و با رعایت شرايط زير، پرونده تشكيل و خسارت پرداخت مي شود:

  • هر دو وسيله در لحظه تصادف داراي بيمه نامه معتبر و پیوسته شخص ثالث باشند.
  •  هر دو راننده داراي گواهينامه مجاز باشند.
  • اختلافي بين طرفين حادثه وجود نداشته باشد.

 چنانچه  تصادف ايجاد شده داراي شرايط فوق باشد، طرفين حادثه با خودروهاي تصادفي به يكي از مراكز پرداخت خسارت بيمه مراجعه کرده و برابر مقررات به شرح ذيل بررسي می شود. در ادامه پرونده تشكيل شده و خسارت ارزيابي و پرداخت مي شود:

  1. مقصر و زيان ديده تصادف با خودروهاي مربوطه به يكي از مراكز پرداخت خسارت خودرو مراجعه مي کنند.
  2. پس از مراجعه و اعلام حادثه، فرم اعلام خسارت بدون كروكي توسط مسئول مربوطه به آنان تحويل می شود تا نسبت به تنظيم و تكميل و امضای آن اقدام کنند. برگ تكميل شده اعلام خسارت يعني ادعاي دريافت خسارت از سوي زيان ديده كه بر اساس آن پرونده خسارت تشكيل مي شود و يكي از مدارك اصلي پرونده است كه مسئول مربوطه بايد از تكميل و امضا شدن آن توسط مقصر و زيان ديده اطمينان حاصل کند.

موارد فوق سپس به همراه اصل و كپي مدارك مورد نياز زير برای تشكيل پرونده به مسئول پذيرش خسارت ثالث بدون كروكي تحويل شده و نام برده پس از بررسي و اطمينان از اصالت و تكميل بودن آنها، كپي مدارك فوق را برابر با اصل می کنند و به همراه يك برش كوپن بيمه نامه ثالث مقصر برداشته و پس از ممهور کردن اصل بيمه نامه هاي ثالث مقصر و زيان ديده به مهر خسارت و تكميل کردن مندرجات آن، اصل مدارك را عودت دهد.

مدارك مورد نياز برای تشكيل پرونده خسارت مالي بدون كروكي عبارت است از :

  •  اصل و كپي گواهينامه مقصر و زيانديده (يا زيان ديدگان) تصادف.
  •  اصل و كپي كارت ملي مقصر و زيانديده (يا زيان ديدگان) تصادف.
  •  اصل و كپي كارت مشخصات خودروي مقصر و زيان ديده (يا زيان ديدگان) تصادف.
  • اصل و كپي بيمه نامه معتبر و پیوسته شخص ثالث خودروي مقصر و زيان ديده (يا زيان ديدگان) تصادف.
  •  يك برش اصل كوپن بيمه نامه شخص ثالث مقصر حادثه.

 

ب) مدارك مورد نياز تشكيل پرونده خسارت مالي با كروكي سازشي:

  • حضور راننده و خودروي زيان ديده برای رويت و تائيد حادثه و ارزيابي خسارت توسط كارشناس بيمه گر.
  • اصل برگ كروكي سازشي تصادف كه توسط پليس تنظيم و به مهر و امضای وي ممهور باشد.
  • اصل و كپي گواهينامه زيان ديده حادثه.
  • اصل و كپي كارت ملي زيان ديده حادثه.
  • اصل و كپي بيمه نامه ثالث معتبرخودروي زيان ديده حادثه.
  • اصل و كپي كارت مشخصات خودروي زيان ديده حادثه.
  • اصل يك برش كوپن بيمه نامه معتبر مقصر حادثه.
  • كپي گواهينامه و كارت مشخصات و بيمه نامه خودروي مقصر حادثه.

 

ج) تشكيل پرونده و پرداخت خسارت تصادف با كروكي غيرسازشي

  در اين نوع تصادفات كه زيان ديده داراي كروكي غير سازشي ترسيم شده توسط پليس و يا گزارش كارشناس رسمي دادگستري بوده و زيان ديده و يا طرفين تصادف، پس از مراجعه به مراجع انتظامي و قضائي و سير مراحل قانوني با اخذ كپي برابر با اصل مدارك مورد نياز تشكيل پرونده، به يكي از مراكز پرداخت خسارت مراجعه و نسبت به تنظيم و تكميل فرم اعلام خسارت و تحويل مدارك به مسئول پذيرش خسارت با كروكي اقدام مي کنند.

  • اصل يا كپي كروكي تصادف و يا گزارش كارشناس رسمي دادگستري كه توسط مرجع قضائي برابر بااصل شده باشد.
  • كپي مدارك مقصر(گواهينامه-كارت مشخصات خودرو-كارت ملي) كه توسط مرجع قضائي برابر بااصل شده باشد.
  • اصل يك برش كوپن بيمه نامه خودرو مقصر حادثه.
  • اصل و كپي مدارك زيان ديده (گواهينامه-كارت مشخصات خودرو –كارت ملي و بيمه نامه ثالث).
خسارات ثالث خارج از شمول

خسارت های زیر از قانون بیمه شخص ثالث خارج‌اند:

  1. خسارت وارده به وسیله نقلیه مسبب حادثه
  2. خسارت وارده به محمولات وسیله نقلیه مسبب حادثه
  3. خسارت مستقیم و غیر مستقیم ناشی از تشعشعات اتمی و رادیو اکتیو
  4. خسارت ناشی از محکومیت جزایی ویا پرداخت جرایم
DNN